Sök
SE DK NO

Norrköping

TUCANA Bargrupp ger eleverna en upphöjd mötesplats

Möbelfamiljen TUCANA

I det gröna gräset ståtar flera TUCANA Bargrupper tillsammans på liten yta. De är till glädje för både elever och pedagoger som vill tillbringa mer tid utomhus, både i undervisningen och på rasterna. En bargrupp är ett modernt och stilrent sätt att möblera den offentliga utemiljön.

Nyrenoverade skollokaler
Sandbyhovsskolan startade upp höstterminen 2019 i nyrenoverade och fräscha lokaler. På den kommunala skolan går nu cirka 240 elever i årskurserna 7 till 9. Tidigare användes lokalerna som äldreboende men nu har alltså en helt ny generation tagit plats.

Nytänkande till utemiljön
Med begränsad ytan för utemiljön ville man hitta en mer kompakt lösning när det gällde sittmöjligheter. I stället för traditionella bänkar och bord valde man bargrupper till den lilla uteplatsen. Här kan eleverna göra grupparbeten, äta sin lunch och chilla tillsammans på rasterna.

Svart smälter in
TUCANA Bargrupp valdes ut för sin luftiga och stilrena design. Benställningarna pulverlackerades i RAL-färgen 9005 Jet Black som smälter in väldigt fint mot den svart/gröna byggnaden i bakgrunden. Det är nybyggda Nodhuset som stod färdigt hösten 2021.

Populärt med undervisning utomhus
De senaste årens utmaningar med pandemin har gjort att många skolor fått lösa undervisningen på alternativa sätt. På Sandbyhovsskolan har man nu möjlighet att flytta ut klassen till bargrupperna och bedriva undervisning utomhus vid behov. Utomhuslektioner har blivit mycket populärt på senare tid och är ett fint komplement till traditionell undervisning inne i klassrummen.

Kanske finns det några elever som hänger kvar efter skoltid och umgås med kompisarna här i denna lilla gröna oas? After School-verksamhet finns på vissa skolor för att ge unga en mer givande fritid. Här kan man skapa en naturlig mötesplats för alla helt enkelt.

Möbelfamiljen TUCANA