Sök
SE DK NO

Material som gifter sig

ANVARSFULLT SKOGSBRUK

Till största delen arbetar vi med den europeiska lärken när vi tillverkar våra Mobilis Design-möbler. Trävirket kommer från norra Europa och är självklart FSC-certifierat. Forest Stewardship Council är en internationell ideell medlemsorganisation som arbetar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. Certifieringen kontrolleras av oberoende certifieringsföretag att FSC:s standarder för skogsbruk och spårbarhet följs.

 

LÄRKTRÄ ISTÄLLET FÖR TRYCKIMPREGNERAT 
Lärkvirke har på sistone blivit populärt som ett giftfritt alternativ till tryckimpregnerat trä i produkter som utsätts för väder och vind. Lärkträet har en mycket stor andel kärnved vilket gör att man kan såga upp och utvinna trävaror av ren lärkkärnved med god motståndskraft mot röta. Träslaget är både vackert, underhållsfritt och hållbart över tid. För att bevara träets ursprungliga färgton bör man olja eller betsa det en gång om året. Annars får träet en fin silvergrå patina med tiden.

EKTRÄ MED VACKER PATINA
I vissa produktfamiljer har vi valt ekträ för den där exklusiva känslan. Ek är ett tungt och hårt träslag som är mycket motståndskraftigt mot röta, vilket gör det extra passande för utomhusbruk. Träet är underhållsfritt, men om man vill behålla den fina nya färgen ska man olja in sina utemöbler någon gång om året. Variationerna i vårt nordiska klimat kan ge naturliga sprickor i träet. Detta påverkar inte hållbarheten utan ger tvärtom en patina som gör din parkmöbel vackrare för varje år. Ekträ åldras med stil.

MATERIAL SOM GIFTER SIG
I kombination med trä jobbar vi även med stål och betong som gifter sig riktigt fint i alla typer av utemiljöer. Våra ramar i pulverlackerat stål är helt underhållsfria. Men skulle det bli någon repa i lacken bör man lägga på ett rostskydd för att inte låta rosten sprida sig. Det finns många fördelar med pulverlackering, bland annat lång livstid och jämn och fin applicering vilket ger hög kvalitet på slutresultatet. Jämfört med våtlackering är metoden ekonomisk, fri från lösningsmedel och ger lite spill vilket skonar miljön.

Vi erbjuder även varmförzinkat stål som ytbehandling på ramarna. ”Galvat” stål står emot rost riktigt bra och är dessutom mycket tåligt mot slitage. Metoden är dessutom kostnadseffektiv och ger en vacker finish. Skruvarna som håller ihop alla våra vackra möbler är tillverkade av rostfritt stål för en lång hållbarhet. Med vårt stora utbud av RAL-färger på stålramar i kombination med trä och betong finns det alltid en design som passar dig.

Vilken produktfamilj väljer du? >

 

Ytmontering eller nedgjutning

Vi har valt att visa den monteringstyp som vi tycker passar bäst till varje produktfamilj, men du kan givetvis själv välja hur monteringen ska göras i just ditt projekt. Vi förbereder produkterna för antingen ytmontering eller nedgjutning helt efter dina önskemål.

Fördelen med ytmontering är att man inte behöver gräva. Ytmontering är ett ekonomiskt bra alternativ där man till exempel inte behöver ha koll på var ledningarna går i marken.

Montering genom nedgjutning är en fördel när marken är ojämn. Nedgjutning ställer inte lika höga krav på att marken ska vara plan. Du behöver inte ta hänsyn till underlaget utan kan placera dina nya möbler i till exempel en sluttning eller på stranden.

Kontakta oss så hjälps vi åt med planeringen av ditt projekt! >