Sök
SE DK NO

Skutskär

TUCANA ger de äldre ett handtag

TUCANA

Uppfräschningen av utemiljön med de nya parkmöblerna blev ett rejält lyft i lägenhetsområdet. På Centralgatan i Skutskär bor det nämligen ganska många äldre personer. Att kunna gå ner på gården och träffa grannar och vänner står högt på dagordningen för många av de.

Mötesplatser bryter ensamhet
För att bryta ensamheten bland de äldre är det viktigt att det finns mötesplatser i närheten som är enkla att ta sig till. På Centralgatan har man placerat ut små sittgrupper mellan varje port. Det stabila underlaget av vackra gatstenar ökar tillgängligheten, även för de som har lite svårt att gå. Att kunna ses helt spontant eller planerat är ett fint sätt att öka gemenskapen och trivseln i området.

Parkmöbler med armstöd
Möbelgrupperna består av sittvänliga stolar och soffor från möbelfamiljen TUCANA. Tack vare armstöden känns det ombonat och det är bekvämt att ha något att vila armarna på. Armstöden är dessutom perfekta som extra hjälp och stöd, både när man ska sätta sig ner och när det är dags att resa sig upp.

Den viktiga fikan
Ibland är det någon som tar med sig en liten dyna att sitta på, andra en filt när vinden känns kylig. Men det viktigaste är nog ändå fikan. Att dricka en kopp kaffe och kanske smaka på en nybakad kaka i goda vänners lag är svårslaget. Den lilla pallen fungerar som extra sittplats eller som ett litet bord där godsakerna kan dukas upp. Här sitter grannarna bekvämt och skönt ombonade av den gröna häcken. Kanske blir det både förmiddagsfika och eftermiddagsfika utomhus, om vädret tillåter.

Ljust och fräscht på gården
Parkmöblerna är tillverkade av hållbart lärkträ som harmonierar fint mot den nybyggda pergolan och växtstödet som snart kommer att täckas av vackra klängväxter. Stålet har pulverlackerats i RAL-färg 1001 Beige som ger hela gården ett ljusare och fräschare intryck.

Familjen TUCANA