Sök
SE DK NO

Fredericia

Ett enkelt och stilsäkert val till DLG´s nya huvudkontor

Möbelfamiljerna TUCANA och AQUILA

Något av det mest effektfulla man kan inreda med är färger. Och när färger kryddas med kvalitet och design på högsta nivå – då finns där inga alternativ.

Det var förutsättningarna när det stora utomhusområdet vid DLG’s nya huvudkontor i Fredericia skulle planeras. Önskemålet var att skapa mysiga uteplatser åt de anställda, och samtidig bibehålla stilen från den moderna byggnaden. Två produktfamiljer från Mobilis Designs sortiment valdes ut, där material och färger matchar det flotta bygget.

Öppen vs. kompakt design
Till DLG’s nya uteplatser föll valet på produktfamiljen TUCANA, som med öppna sidor på bänkar och bord framstår som lätta och luftiga vid sidan om den stora byggnaden. De kompakta modulerna i familjen AQUILA valdes ut för att skapa små mötesplatser vid de omkringliggande stigarna. Färgvalet skulle naturligtvis anpassas till byggnaden och landade därför på RAL 6003 Olive Green och RAL 7016 Anthracite Grey, färger som kompletterar det vackra träet i både möbler och byggnad.

Hållbarhet, finish och flexibilitet
Vi arbetar primärt med den europeiska lärken när vi framställer våra möbler. Träet kommer från Nordeuropa och är naturligtvis FSC-certifierat. Ramarna tillverkas av pulverlackerat stål som ger den bästa kombinationen av lång hållbarhet, exklusiv finish på lacken samt flexibel färgsättning. Du vet väl att du kan välja vilken RAL-färg du vill till ditt projekt? Dessutom är mer än 40 färger helt utan extra tillägg.

Möbelfamiljen TUCANA