Sök
SE DK NO

Kalmar

Loungebänkar färgsätter gemensam utemiljö

Möbelfamiljen AQUARIUS

Stimulera aktivitet och social gemenskap
Under 2016 avsatte Regeringen 200 miljoner kronor för stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden. Syftet med stödet var bland annat att bidra till utemiljöer som stimulerar till aktivitet och social gemenskap. Ett av kraven för att söka detta stöd var att den sökande kommunen eller fastighetsägaren själv skulle bidra med 50 % av totalkostnaden för projektet.

Trygghet och trivsel
KalmarHem AB var ett av de fastighetsbolag som sökte detta stöd hos Boverket och fick under 2018 grönt ljus för fyra olika utemiljöprojekt. De boende i dessa områden bidrog med åsikter och tankar kring utformningen av sin nya utemiljö som ska ge ökad trygghet och trivsel för alla.

Färgglada möbler för social samvaro
Ett av de områden som fick del av satsningen var kvarteret Fältet där KalmarHem ville skapa attraktiva platser för rörelse och rekreation för de boende. Social samvaro, grönytor och lekplatser för barn och ungdomar i alla åldrar var några av delprojekten. Under sommaren 2020 färdigställdes bland annat gemensamhetsytan längs aktivitetsstråket. Här placerades flera färgglada loungebänkar ur möbelfamiljen AQUARIUS på ett blått konstgräs. Bänkarnas mjuka design för tankarna till böljor på ett blått hav.

Stort urval av RAL-färger
När du väljer parkmöbler från Mobilis Designs sortiment behöver du inte känna dig begränsad i ditt färgval. Du väljer fritt från ett stort urval av RAL-färger utan extra kostnad. Ibland vill man ju inte behöva välja, då är det bra att fantasin får flöda och att få välja den kulör som passar bäst till projektet.


KalmarHem ville ha mycket färg på sin uteplats och valde olika färger på alla sina loungebänkar. En RAL 4003 Heather violet, en RAL 1023 Traffic yellow, en RAL 5017 Traffic blue och en RAL 6018 Yellow green. Nu kan de boende njuta av sina nya bekväma parkmöbler helt i stål i härliga inbjudande färger.

Läs mer om våra fria färgval och få inspiration till ditt projekt här >

Möbelfamiljen AQUARIUS

Produkt i detta projekt: