Sök
SE DK NO

Västerås

En samlingsplats för mångfald

Möbelfamiljen VIRGO

På Karlfeldsgatan i Västerås hade utemiljön länge varit i behov av upprustning och förändring. Efter att fastighetsägaren och trädgårdsdesignern Jenny varit på plats i området och tittat på möjligheterna togs det fram en skiss och en plan för projektet. Förslaget innebar att man skulle ta tillvara på känslan och naturen kring området, samtidigt som man skapade en efterlängtad samlingsplats till de boende.

En plats för mångfald
I parken hade den gamla lekplatsen gjort sitt och man ville fokusera mer på samvaro och anpassa utemiljön till de som bor i husen och inte hade någonstans att sitta och umgås. Dessutom ville man bevara den biologiska mångfalden så att det blev en levande bostadsgård med en mix av växter, fågelliv och härligt umgänge.

Modernt men ändå retrokänsla
Valet av möbler till utemiljön föll på VIRGO-familjen som hade den rätta utformningen för att matcha området och husfasaderna med 50-talskänsla. Det vackra lärkträet tillsammans med tunna pulverlackerade stålrör kändes både stilrent, modernt och retro på samma gång. Två separata markytor stenlades där man planerade för olika sittgrupper med möjlighet att njuta av omgivningen, kanske grilla lite och sitta ute och äta.

Olika färger ger helt olika intryck
På den ena ytan valde man att hålla en neutral ton med pulverlackering i RAL 7021 Black grey för att smälta in i omgivningen. På den andra ytan ville man ha ett blickfång och färgvalet blev RAL 3018 Strawberry red. En riktig energikick som sticker ut fint mot perennerna i bakgrunden och den dova tonen på fasaden. Möblerna stod den första tiden fritt för att finna den placering som de boende föredrog. VIRGO-bänken utan trä passar lika bra som sittplats som avställningsyta vid grillen. 

Lycka till med er nya oas!

Läs mer om alla färgval du kan göra här >

Möbelfamiljen VIRGO