Sök
SE DK NO

Bergen, Norge

BRF bryter grått med färgstark utemiljö

Möbelfamiljen CENTAURUS

Efter omfattande fasadrenoveringar och inglasning av balkonger satsar Langerindens bostadsrättsförening nu på utemiljön. För att bryta av mot de nya moderna fasaderna och glaspartierna väljer föreningen färgstarka sittgrupper som inbjuder till socialt umgänge för både stora och små.

Langerindens bostadsrättsförening ligger i Åsane i Bergen och byggdes 1982. Föreningen består av 186 lägenheter fördelade på nio terrasshus. Husen ligger högt belägna med härlig utsikt där solen kan njutas från de nya inglasade balkongerna.

Langarinden är en välskött förening med ambitionen att skapa ett attraktivt bostadsområde. Området är bilfritt och barnvänligt med egna lekplatser och tillgång till naturen direkt runt hörnet. En härlig plats att bo på för både barn och vuxna.

Omfattande renoveringar
Under 2018 och 2019 genomfördes en stor renoveringsinsats där fasaderna byttes ut och balkongerna glasades in. Resultatet blev ett renare och mer modernt utseende och de boende fick ett extra rum att utnyttja året om, tack vare glaspartierna.

Färgstarka utemiljöer
Efter renovering av fasader och balkonger stod turen till utemiljön med både nya sittgrupper och en helt ny lekplats för de lite yngre. Flera olika gemensamhetsområden skapades där parkmöbler i klara färger utgör ett blickfång och bryter av fint mot den grå fasaden. CENTAURUS Soffor, Bord och Bänkar med sina kraftiga helsvetsade sidor tillsammans med TAURUS Papperskorgar bildar färgstarka öar som lockar till social gemenskap. Den blå färgen är RAL 5017 och den röda är RAL 3018.

Populära mötesplatser
Att kunna träffas och umgås spontant med andra boende ökar trivseln och känslan av samhörighet. Här njuter nu invånarna av gemenskapen, grillkvällar och frisk luft. Det nya robusta grillhuset skyddar om det skulle komma en regnskur.

En ny lekplats med klätterställning, bordtennisbord och basketkorg håller barnen sysselsatta och föräldrarna kan hålla uppsikt från sina balkonger eller ta en paus i sittgrupperna i närheten. Här finns något för alla och föreningen är mycket nöjd med de gemensamma ytorna som har blivit populära och flitigt använda mötesplatser för både de unga och de lite äldre.

Möbelfamiljen CENTAURUS