Sök
SE DK NO

Lindesberg

Hälsocentrum skapar parkmiljö inomhus

Möbelfamiljen LEPUS

Naturlig mötesplats för vård och service

Lindesbergs hälsocentrum färdigställdes i centrala delarna av Lindesberg under 2019. Byggnaden är uppförd av trä och naturbetong i stommen och fasad av lärkpanel och ska fungera som en naturlig mötesplats för vård, service och boende. Med närhet till kommunikation, samhällsservice och naturen har arkitekten knutit ihop projektet med en tydlig hållbarhetsprofil.

Parkmiljö inomhus
Objektet består egentligen av två olika byggnader som binds ihop av en atriumgård kallad Sinnenas galleria, där man skapat en härlig känsla av parkmiljö inomhus. Med ljusinsläpp, sittgrupper och skydd från omgivningens buller skapas en trygg atmosfär för boende och besökare till hälsocentrum. Både den invändiga och utvändiga panelen på byggnaden består av lärkträ vilket gjorde att Mobilis Designs lärkmöbler passade perfekt in.

Parkmöbler följer husets stil
Lanseringen av varumärket Mobilis Design kom lägligt när man stod i begrepp att välja möbler till atriumgården. I valet av möbelfamiljen LEPUS fick man ett genomgående uttryck där sittgrupperna följer samma stil som huset. De vinklade benställningarna på soffor och bord pulverlackerades i matchande brun RAL-färg och de vackra lärkribborna i sitsar, ryggstöd och bordsytor signalerar hållbarhet och genomtänkt design.

Stort sortiment gör det enkelt att hitta rätt design
Mobilis Design erbjuder ett stort sortiment av parkmöbler med varierande design. Utemöblerna är uppdelade i olika familjer för att passa i alla tänkbara utemiljöer. Surfa gärna runt här på hemsidan och botanisera, inspireras och hitta favoriter till ditt nästa utemiljöprojekt. Ta kontakt med oss, vi hjälper gärna till!

Möbelfamiljen LEPUS