Sök
SE DK NO

Skövde

Ett nytt torg tar form

Möbelfamiljen PICTOR

Hertig Johans torg ligger mitt i Skövde kommuns centrum. Att utveckla Skövdes stadskärna har pågått mellan 2017 och 2019 och pågår fortfarande med olika projekt kring bland annat centralstationen. 
 
Skövdes nya vardagsrum
Torget med anor från medeltiden behövde planas ut och knytas ihop till en helhet tillsammans med kyrkan och resecentrum, via Hertig Johans gata till centralstationen. Man ville bevara den ursprungliga karaktären av olika rum och samtidigt öppna upp för fler mötesplatser, ökad flexibilitet vid större aktiviteter och mer tillgänglighet för alla på torget. 
 
Lokal möbeltillverkare
En lokal tillverkare av möbler valdes för att skapa unika sittgrupper där man kan ligga och sitta på alla möjliga sätt. Materialet är av lokalt virke med ståldetaljer och möblerna blir de enda i sitt slag. På en del av torget finns det även uppvärmda kuddar i brons.

PICTOR i centrum
Under sommaren 2020 valde Skövde kommun att köpa in ytterligare möbelgrupper, för att fler skulle kunna njuta utomhus, utan att trängas under denna speciella tid. På lämpligt avstånd från varandra kan man nu slå sig ner och äta sin lunch, en svalkande glass eller bara vila en stund på bänkar och bord ur möbelfamiljen PICTOR. Tre sittgrupper finns utplacerade på torget, varav två är för mindre sällskap på 4-6 personer och en större grupp med plats för 6-8. 
 
Med den planare ytan med en scen och kanske en framtida torghandel, nya planteringar och bättre ljussättning pryder nu möbelgruppen PICTOR Hertig Johans torg, till glädje för alla som söker sig till stadens mitt, antingen för att mötas eller kunna hålla distansen. Vi hoppas att rådande omständigheter inte hindrar besökarna från att njuta av sitt nya vardagsrum i stadens centrum.

Stålet är lackerat i RAL 7016 Anthracite Grey.

Läs mer om våra fria färgval och få inspiration till ditt projekt här >

Möbelfamiljen PICTOR