Sök
SE DK NO

Sollentuna

Skolgård med matchande designmöbler och lekutrustning

Möbelfamiljen PICTOR

Helhetsintrycket i fokus
Redan tidigt i projektet när Töjnaskolan skulle byggas om var det helhetsintrycket som var i fokus. Att satsa på en fin designserie på utemöblerna gav hela skolgården ett inbjudande intryck, där kvalitet och en utmanande skolgårdsmiljö stod högt på agendan.

Utemiljön på en skola är minst lika viktig som inomhusmiljön. När innemiljön ska stimulera studiero och lärande är det utemiljön som ofta lägger grunden till ett framtida aktivt och rörligt liv.

Följa den röda tråden
Skolans entréer och fasaddetaljer går i röda färgtoner, liksom inredningen inomhus. Detta tog man fasta på när man skulle välja lekutrustning och utemöbler till skolgården. Här följdes den röda tråden från klätterställningarna och gungbrädan via rutschkanan och bordtennisborden till utemöblerna från Mobilis Design som pulverlackerades i samma sprakande färger. Läs mer om lekutrustningen här!

Sprakande rött och orange
RAL 2003 Pastel orange och RAL 2002 Vermilion, som är den röda nyansen, står ut fint mot de gråa markstenarna och gräset och växtligheten i bakgrunden. Här kan personalen och skolbarnen sitta och njuta av mellis och samlingar, och faktiskt bedriva lektioner utomhus när vädret tillåter.

PICTOR-möblerna har en inbjudande design med sin kantiga profil och bänkar som går att vända både inåt och utåt. Rejäl kvalitet med lärk och pulverlackerat stål kommer att stå sig länge mot såväl väder och vind som aktiva barn.

Stort grattis till den nya fina skolan!

Möbelfamiljen PICTOR