Sök
SE DK NO

Skara

TAURUS-möblerna matchar maffigt stadshus

Möbelfamiljen TAURUS

Stilfulla och robusta parkmöbler från TAURUS-familjen matchar anrika Djäknehuset, Skaras första stadshus. Här samsas gammalt och nytt på en härlig mötesplats i historisk miljö!

Jag har köpt en hel del möbler från Mobilis Design nu och tycker de är stilfulla. TAURUS-möblerna passade bra in i stilen på Djäknehuset, är dessutom robusta och svåra att bära i väg. RAL-färgen valde jag med tanke på betongdetaljerna på stadshuset.
Anders, Skara kommun

Anrik historia
Djäknehuset som byggdes 1871 var då en toppmodern skolbyggnad som stod modell för många andra skolor runt om i Sverige. Stilmässigt harmonierar huset med domkyrkan som ligger precis mittemot. Huset riktigt andas historik men har blivit ombyggt och anpassat många gånger under årens lopp. En del av huset brann till och med ner under 40-talet men byggdes åter upp med stor omsorg.

Naturlig mötesplats för invånare och personal
När skolverksamheten flyttade ut ur byggnaden 2016 fattas beslutet att göra om Djäknehuset till stadshus. Den invändiga renoveringen blev en balansgång mellan att bevara viktiga historiska detaljer samtidigt som huset behövde moderniseras för att fungera för såväl stadens invånare som de politiker och tjänstemän som skulle ha sin arbetsplats här. Under hösten 2019 invigdes så Skaras första stadshus som skulle bli en naturlig mötesplats med sjudande verksamhet mitt i staden.

Gammalt möter nytt
På baksidan av den gamla byggnaden finns en uteplats i direkt anslutning till en vacker park. Här fanns ett behov av att skapa en harmonisk atmosfär för såväl personal som besökare som ville slå sig ner och njuta av historiens vingslag. För att matcha det maffiga Djäknehuset föll valet på de moderna TAURUS-möblerna, som med sin tyngd och pondus passade perfekt in. Möbelgrupperna blev en fin kontrast mot den gamla fasaden och de vackra fönsterna som nu restaurerats.

Matchande RAL-färg
Bänkarna och borden är tillverkade av FSC-certifierat lärkträ som står emot vårt skiftande skandinaviska klimat och som med åren kommer att få en vacker silvergrå patina. Underredena består av helt underhållsfritt stål pulverlackerat i RAL 9006 White aluminium. Denna färg matchar både plattorna på uteplatsen och betongdetaljerna på huset som var en riktig modernitet när huset uppfördes 1871.

Möbelfamiljen TAURUS