Sök
SE DK NO

Örebro

Parkmöbler och lekställningar i skön harmoni

Möbelfamiljen TAURUS

När innergården på en takterrass i Örebro behövde rustas upp, samarbetade PEAB och Tress för att tillsammans lösa kundens problem. Att anlägga en lekplats och uteplats med parkmöbler utan att göra åverkan på takets tätskikt var en utmaning. När lekutrustning skulle väljas ut var storleken och höjden minst lika viktig som designen och färgerna. Valet föll på Lekvinkel och Trixie Alla Kan från Discovery-serien, som är tillverkade i helt underhållsfritt lärkträ. Läs mer om lekställningarna här!

Matchande parkmöbler och lekställningar
För att matcha lekställningarna började man leta efter parkmöbler i samma stil, som kunde passa in på innergården. Här krävdes det något annat än vanliga bänkbord. Entreprenören John var bekant med Mobilis Designs möbelsortiment sedan tidigare. Han valde direkt ut TAURUS-familjen som sin favorit för detta projekt. TAURUS-möblerna är robusta och tåliga och ger ett kraftfullt uttryck samtidigt som de är komfortabla och stilfulla. Fastighetsägaren var mycket nöjd med förslaget och Calle på Tress tog hand om beställningen.

Parkmöbler ton i ton med husfasaderna
Genom att pulverlackera underredet på parkmöblerna i RAL 9006 White aluminium, kunde man plocka upp den grå färgen från delar av husfasaden. En snygg detalj som gör det där lilla extra på en så här speciell plats. Dessutom beställdes både runda och rektangulära blomkrukor tillverkade av lärkträ, för att ytterligare förstärka känslan av harmoni på innergården. Den gröna konstgräsmattan blev pricken över i:et som band ihop de olika delarna av takterrassen.

Ett lyft, så var parkmöblerna på plats
När projektet är placerat tre våningar upp i luften är det en stor fördel att parkmöblerna kommer färdigmonterade vid leverans. Med ett enda lyft från lastbilen till taket var möblerna på plats. Tack vare den robusta designen behövde man att inte bulta fast möblerna i underlaget, vilket ytterligare sparade monteringstid och skonade tätskiktet.

Jag fastnade för TAURUS-möblerna direkt, och tipsade beställaren. Vi köpte faktiskt likadana utemöbler till PEABs kontor 😊
John Fredriksson, PEAB

Möbelfamiljen TAURUS