Sök
SE DK NO

Mölndal

PICTOR pryder Mölndals nya vardagsrum

Möbelfamiljen PICTOR

Äntligen är Mölndals torg färdigbyggt och invånarna har fått ett nytt vardagsrum! Nu står torget redo att ta emot efterlängtade gäster på uteserveringarna och hugade besökare till torghandeln. En härlig mötesplats för umgänge, handel och möjlighet att anordna olika typer av evenemang.

Här möts gamla och nya Mölndal
Inspirationen till upprustningen av torget är hämtat från namnet Mölndal, Mjöl och Dal. Torget har delats upp i olika fält av granit som föreställer sädesfält och mattor som pryder golvet i det nya vardagsrummet. Dessa fält berättar historien om det gamla och nya Mölndal. Med vattenspel, ljudinstallationer och effektfull belysning ska torget kännas ombonat och hemtrevligt året runt.

PICTOR håller mjölnaren Albert sällskap
Statyn Albert, gjord av konstnären Lars Spaak, har funnits på torget tidigare och sitter nu åter med sin mjölsäck på ett kvarnhjul och berättar historier om det gamla Mölndal. Strax intill har man placerat ut bord och bänkar från Mobilis Designs möbelserie PICTOR. Gatumöblerna har pulverlackerats i RAL 7011 Iron Grey, en grå ton som känns igen i granitbeläggningen och även hos Albert som sitter i skuggan under träden.

Slå dig ner här en stund nästa gång du är i Mölndal, här finns gott om plats på de fem sittgrupperna. Ta en kopp kaffe och lyssna till Alberts anekdoter om det gamla Mölndal. Han har mycket att berätta.

> Vilken färg väljer du till ditt projekt?

Möbelfamiljen PICTOR